Spectacolul relatiilor publice

mai 9, 2008 at 7:48 pm Lasă un comentariu

Spectacolul relatiilor publice sau cum sa atragi atentia presei

In relatiile publice se poarta creativitatea. De la simplul comunicat de presa, la conferinta de presa si pana la campania de relatii publice, specialistii in relatii publice incearca sa se mentina in vizorul mass-media prin intermediul creativitatii.

Intr-o lume in care comunicarea este foarte intensa, oamenii de relatii publice trebuie sa gaseasca noi modalitati de abordare a mass-media. Conferintele de presa atipice, noile modalitati de a invita jurnalistii la evenimente, teasing-ul, toate aceste instrumente, create in armonie cu brand-ul, au rolul de a urca relatiile publice pe o scena unde dau un adevarat spectacol. Ce se intampla, de fapt, o sa vedeti in randurile de mai jos.

Invitatie atipica: Oyssey – 3 ani

Am implinit 3 ani. Nu puteam lasa sa ne scape asa o ocazie. Asa ca te asteptam… sa petrecem ca intre prieteni, pana dimineata. PS: Suntem absolut convinsi ca aceasta trusa iti va fi foarte de folos a doua zi dimineata.

Ce continea trusa: asipirine, alifie chinezeasca, lamaie si un borcan de castraveti murati. Aceasta trusa era de fapt invitatia la aniversarea a 3 ani de zile de la infiintarea agentiei Odyssey. De multe ori, din cauza timpului, unele invitatii adresate presei nu pot fi onorate. Din acest motiv specialistii in relatii publice au inceput sa transforme chiar invitatia in sine intr-un subiect de presa.

Teasing: Lansarea iaurtului “Casa Buna”

Cu siguranta va mai aduceti aminte de iaurtul Casa Buna. Acesta a beneficiat de o lansare atipica. Cu o saptamana inainte de intrarea iaurtului pe piata, in redactii au fost trimise niste pahare din sticla umplute cu seminte ce contineau vitaminele A, D, E (vitamine pe care le contine si iaurtul Casa Buna). Aceste pahare, ce aveau forma paharelor de iaurt de dinainte de ‘89, erau insotite de o felicitare pe care apareau urmatoarele cuvinte: casa buna, sporul casei, sanatate, energie, vitamine.

Conferinta de presa atipica: lansarea laptelui proaspat Danone

Conferinta de presa nu a fost organizata intr-o sala de conferinte, ci la Muzeul Taranului Roman, intr-un decor de gospodarie traditionala romaneasca. Jurnalistii erau invitati in sala propriu-zisa printr-un spatiu special decorat, numit sugestiv “Calea laptelui”. O balerina, imbracata intr-un costum national, dansa pe “Rapsodia Romana” a lui George Enescu.

Toate aceste exemple arata ca relatiile publice pot sa creeze un brand memorabil inca dinainte de a avea contact cu el. Lupta pentru ca un mesaj adresat jurnalistilor sa nu fie trecut cu vederea a facut ca tot mai multe agentii de relatii publice din Romania sa puna accentul din ce in ce mai mult pe partea creativa.

Articol aparut pe BasicMarketing si Business Standard

Reclame

Entry filed under: Relatii Publice. Tags: .

Pentru a te face auzit trebuie să te dezbraci! Cum se promoveaza universitatile?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

RSS joburi in maketing

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: